Oferta Imprez

 

PRZYJĘCIA OKOLICZNOŚCIOWE

PROPOZCYJA I50 zł / osoba

Zupa, danie obiadowe, deser

 PROPOZCYJA  II70 zł / os.

Zupa (2 rodzaje), danie obiadowe (2 rodzaje), deser

PROPOZYCJA  III - 90 zł / osoba

Zupa (2 rodzaje), danie obiadowe (2 rodzaje),

dodatki (2 rodzaje), zestaw surówek lub dodatek na ciepło,

6 przystawek, deser

PROPOZYCJA   IV -  100 zł / osoba

I gorący posiłek: zupa (2 rodzaje), danie obiadowe (2 rodzaje),

dodatki (2 rodzaje), zestaw surówek lub dodatek na ciepło,

6 przystawek, deser

+ II gorący posiłek : zupa

PROPOZYCJA   V120 zł / osoba

 I gorący posiłek: zupa (2 rodzaje), danie obiadowe

(2 rodzaje), dodatki (2 rodzaje), zestaw surówek

lub dodatek na ciepło

6 przystawek, deser, owoce

+ II gorący posiłek: danie obiadowe, dodatki, zestaw surówek  lub dodatek na ciepło

 

ZUPY

  • Rosół z Makaronem
  • Flaki wołowe + 3 zł/ os.
  • Żurek staropolski
  • Krem pomidorowy z łezką kwaśnej śmietany z chipsem z selera
  • Krem z białych warzyw
  • Zupa Tajska z kolendrą i mleczkiem kokosowym  + 3 zł/os.
  • Krem z marchewki

 

DANIA MIĘSNE

  • Polędwiczki wieprzowe otulone bekonem podane na sosie grzybowym
  • Piccata z indyka w parmezanie na sosie serowym
  • Roladki ze schabu faszerowane włoską kapustą i pomidorkami koktajlowymi podana na sosie koperkowym
  • Kieszonki schabowe faszerowane boczkiem i pieczarkami
  • Filet kurczaka zapiekany oscypkiem na sosie dijon
  • Udo z kaczki konfitowane z jabłkami pieczonymi + 5 zł/ os.
  • Wołowina po burgundzku w czerwonym winie + 5 zł/ os
  • Comber cielęcy z sosem tymiankowym  + 5 zł/ os.
  • Rolada z polędwicy wieprzowej w sosie kurkowym
  • Karczek z młodego wieprzka z sosem grzybowym
  • Devolaj

DANIA RYBNE

  • Miruna panierowana w Panko podawana na ragout warzywnym
  • Pstrąg pieczony z pastą warzywną
  • Dorsz zapiekany z pomidorem i mozzarellą
  • Łosoś wędzony z cebulką i śliwką suszoną + 5 zł/ os
  • Sandacz Sous – vide z warzywami korzennymi + 5 zł / os.

 

DODATKI

  • Kaszotto z kaszy bulgur
  • Risotto z warzywami
  • Purée ziemniaczane tradycyjne
  • Purée ziemniaczano- selerowe
  • Ziemniaki opiekane
  • Rozety ziemniaczane
  • Kluski śląskie
  • Kopytka
  • Młode ziemniaki ( sezonowo )
  • Ziemniaki pieczone

 

BUKIETY SURÓWEK

  • Marchewka z chrzanem i jabłkiem
  • Seler z rodzynkami
  • Mix zielonych sałat
  • Por z zielonym groszkiem
  • Roszponka z cząstkami pomarańcza
  • Colesław

 

DODATKI CIEPŁE

  • Marchewka glazurowana
  • Buraczki karmelizowane z orzechami
  • Kapusta zasmażana z kminkiem
  • Warzywa korzenne pieczone z oliwą truflową i rozmarynem

 

PRZYSTAWKI

  • Płatki schabu z musem chrzanowo – jajecznym pod delikatną galaretą
  • Wytrawne pasztety z żurawiną, pistacjami (własnego wypieku)
  • Mix tortilli (meksykańska z kurczakiem, z szynką i świeżymi warzywami)
  • Półmiski wędlin wędzonych własnego wyrobu
  • Rolada z indyka z suszonymi pomidorami pod delikatną galaretą
  • Półmiski wędlin długo dojrzewających ( chorizo, szynka parmeńska, salami z pieprzem, melon, panczetta, szynka szwardzwaldzka) + 6 zł/ os.
  • Carpaccio z pieczonego schabu na rukoli z balsamico i marynowanymi pieczarkami + 6 zł/ os.
  • Tatar Wołowy + 5 zł/ os.
  • Pstrąg faszerowany
  • Śledzie na cebulce ze szczypiorkiem i cytrynką
  • Tortilla z wędzonym łososiem na liściach rukoli z dip’em wasabi
  • Tatar z łososia i śledzia z białą rzodkwią i kaparami + 5 zł/ os.
  • Rolada z łososia z serkiem koperkowym + 5 zł/ os.
  • Jaja faszerowane
  • Deska serów
  • Świeże warzywa z dip’em czosnkowym ( pomidor, rzodkiewka, ogórek, seler naciowy, papryka)
  • Pikle ( pieczarka marynowana, papryka marynowana, ogórki mini konserwowe)
  • Ogórek małosolny ( sezonowo )

SAŁATKI

  • Carpaccio z buraka na rukoli z serem feta
  • Sałatka cesarzowej z grillowanym kurczakiem
  • Sałatka grecka
  • Sałatka włoska ze szpinakiem, smażonym bekonem , orzechami i dip’em miodowo – musztardowym
  • Sałatka z polędwicą
  • Sałatka marynarska z wędzonym łososiem, pomidorkami koktajlowymi, kaparami i oliwkami

DESERY

  • Deser Lodowy z owocami
  • Tiramisu w pucharku
  • Panna Cotta
  • Banoffi + 5 zł/ os.
  • Fondant czekoladowy z frużeliną wiśniową i lodami + 5 zł/ os.

 

TORT:

Tort firmowy  100 zł/kg

Tort klienta + 5 zł/osoba – cena za obsługę z serowaniem tortu klienta, maxymalnie 150 zł

 

MENU DZIECI

  • Sznycelek wieprzowy
  • Paluszki z kurczaka z sezamem
  • Nagetsy

DODATKI

  • Frytki
  • Surówka z marchewki jabłka

NAPOJE

  • Według spożycia:

Pepsi, Mirinda, 7 Up 1l. – 8 zł

Wody mineralna niegazowana z cytryną oraz miętą – dzban – 8 zł

Dzban soku (pomarańczowy, jabłkowy) – 10 zł

Herbata, kawa – 4 zł/szt.

  • Pakiet – napoje gorące i zimne – 20 zł / os (wszystkie napoje zimne oraz gorące donoszone wg. potrzeby podczas trwania całej imprezy) POLECAMY!
  • Napoje zimne klienta – 5 zł/os

 

ALKOHOLE

Piwo z beczki:

Tyskie/Żubr  0,5 l. – 6 zł

 

Wódka *

Lubuska 0,5 l. – 35 zł

Finlandia  0,5 l. – 55 zł

* korkowe – możliwość spożywania własnego alkoholu (wódka 0,5 l. , wino) – 15 zł/butelka

 

Informujemy:

wyżej wymienione ceny odnoszą się do ilości gości minimum 30 osób.